Zapraszamy do degustacji piwa warzonego na Kociewiu, gdzie pod czujnym okiem piwowara i gości pubu siedzących wokół kadzi piwowarskich odbywa się proces warzenia brzeczki piwnej.

Nasze piwa są naturalnie mętne i niepasteryzowane. Podczas produkcji nie stosujemy procesów filtracji i pasteryzacji, dzięki czemu uzyskujemy trunek zawierający pełen bukiet smaków i aromatów.

Inżynierowie, technolodzy i przemysłowcy dostrzegają w nim- cykl zjawisk fizykochemicznych, Starożytni Szamani dostrzegali- Magie, Średniowieczni Mnisi zakonni mistycyzm, Mistrzowie piwowarscy smak, kunszt i doświadczenie .

A Ty?

Próbując naszego piwa rozlewanego prosto z tanku i obserwując ten proces sam zdecydujesz czy poczujesz magię największego Browaru restauracyjnego w Polsce.

Ale pamiętaj „Don’t try this alone” (Randy Moscher) więc zabierz ze sobą przyjaciół bądź zabierz piwo do nich.

Nasze piwa:

Kociewski PILS

Alk. 5%

Składniki: woda, słód pilzneński, słód wiedeński, słód karmelowy jasny, słód kwaszący, drożdże, chmiel Hallertauer Tradition. chmiel Hallertauer Perle, chmiel Lubelski.

Smak: wyrazista, mocna i krótka goryczka, na pierwszym planie wyraźny smak chmielowy (ziołowy, trawiasty, lekko kwiatowy), podbudowa słodowa znikoma, wyraźnie wytrawne, ściągające i orzeźwiające, balans wyraźnie w stronę chmielu i goryczki.

Kociewski LAGER

Alk. 5% obj.

Składniki: woda, słód pilzneński, słód wiedeński, słód monachijski, słód karmelowy jasny, słód kwaszący, drożdże, chmiel Hallertauer Tradition.

Smak: dość mocna ziołowa goryczka, lekka podbudowa słodowa, orzeźwiająca cierpkość, pozostawia wyraźny posmak chmielu, zbalansowane między goryczką a słodowością.

Piwa ciemne dolnej fermentacji

BOK Kociewski

Alk. 7% obj.

Składniki: woda, słód monachijski, słód pilzneński, słód wiedeński, słód karmelowy jasny, słód kwaszący, drożdże, chmiel  Hallertauer Tradition, chmiel Hallertauer Perle.

Smak: głęboki smak słodowy, skórka od chleba, orzechy, lekko chlebowy i orzechowy, goryczka średnia, lekka ziołowa nuta chmielu, delikatnie wyczuwalny rozgrzewajacy alkohol.

KURÓNEK

Alk. 5%

 Składniki: Woda, słód monachijski, słód pilzneński, słód karmelowy, słód palony (barwiący), Drożdże, Chmiel (Perle).

Smak: delikatnie wytrawy smak słodowy uzupełniony o smaki palonych słodów z lekką nutą aromatów chleba razowego, kawy i gorzkiej czekolady.

Piwa Górnej fermentacji

PSZENICZNE z Kociewia

Alk. 4,5% obj.

Składniki: woda, słód pszeniczny, słód pilzneński, słód wiedeński, słód monachijski, słód karmelowy jasny, słód kwaszący, drożdże, chmiel Hallertauer Perle.

Smak: banan, cytrusowa kwaskowość, lekka nuta przyprawowa (piernik, goździk), goryczka niska, wyraźnie nagazowane – lekko szczypie w język, złożone ale gładkie i zbalansowane

Godziny otwarcia

Pn – Czw   12 -23

Pt – Sb   12-1

Ndz   12-22

Menadżer Restauracji

Michał Chajewski – tel. 695-092-872

mail: michal.chajewski@eurobud.gda.pl

Rezerwacje stolików pod numerem: 58-530-84-41

Zobacz Wnętrze

MENU

ren browar menu 2017 str 2 ren browar menu 2017 str 1

Zapytaj o dostępność

Przyjazd


Wyjazd


Dorośli


Dzieci


Imię i nazwisko


E-mail


Telefon


Pokój

Uwagi
Dodatki

 Wellness & SPA - 15zł Akceptacja zwierząt - 50zł Wino musujące - 65zł Pranie - 30zł Świeże kwiaty - 50zł